Szabadidő

A háborús emlékművön rakott elbűvölő pipacsfészket egy galamb

Kezdetben nem tudták, ki lopkodja a pipacsokat, de meglett a tettes.

Az Ausztrál Háborús Emlékmű egy imádnivaló fényképeket osztott meg a Facebook-oldalán egy kis galambfiókáról, akinek az anyja pipacsokból rakott fészket. Az otthonukat jelentő virágokat az emlékműhöz tartozó, ismeretlen katona sírjáról lopkodta el.

Az intézmény dolgozói egy ideig nem tudták hova tenni a pipacsok fogyatkozását, mindaddig, amíg egy karbantartó rá nem lelt a tündéri fészekre és a benne lakókra egy ólomüveges ablak párkányán.

Az emlékmű képviselője a közösségi oldalon üdvözölte a tollas csöppséget, bejegyzésében azt írták:

„A hónap elején megosztottuk egy galamb történetét, aki buzgón dolgozott, hogy előkészítse egy új élet születését egy olyan helyen, ahol a halálra, az áldozatra és a megújulásra emlékezünk. A galamb mindennap lerepült az ismeretlen ausztrál katona sírjához, hogy pipacsokat lopjon, és gondosan elkészítse fészkét.”

A hozzászólók imádták a mamagalamb történetét, dicsérték, hogy milyen leleményes jószág. Egyikük úgy fogalmazott: „Mennyire szép ez, és azt hiszem, annyira ideillő, hogy egy olyan helyen, ahol a múltra emlékezünk, most az új életnek állítunk emléket.”

(via)

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Freepik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top