Szabadidő

Most kiderül, mit bán a legjobban Bödőcs Tibor

Ahogyan az is, ki volt élete szerelme.

Tíz plusz egy kérdésre válaszolt a Nők Lapjának Bödőcs Tibor, amikből kiderül, mi köze van a lambadának a szerelemhez, a Youtube-videóknak pedig a megbánáshoz. Ötöt mutatunk nektek, a további kérdés-válaszokat pedig ide kattintva tudjátok elolvasni.

1. Mi a legkedvesebb gyerekkori emléke?

Hú, hát nincs kifejezetten egy kedvenc emlékem, inkább egy egész világ, ami azóta is bennem él, és az új könyvemben is sokat meríthettem belőle. Ezek az élménysorozatok, a szüretek, a disznóvágások, a biciklizés, a cseresznyelopás, a focizások, egyetlen nagy emlékké olvadnak össze, és egy külön területet foglalnak el az agyamban, a szívemben.

2. Ki volt élete első szerelme?

A rendszerváltás idején lambadalázban égtünk, és én elsős koromban két lányba is szerelmes voltam. Nem tudtam közülük választani, ezért úgy írtam szerelmes levelet, hogy kihagytam a nevet, aztán figyeltem, melyikük hogyan lambadázik, és utána döntöttem, kinek címzem a vallomást. A név azonban maradjon rejtély.

3. Mi az, amit sosem kérdezett meg a szüleitől, pedig meg kellene/kellett volna?

Talán a családfámról, a dédszüleimről kérdezhetnék többet.

4. Mi az, amit az életben a saját kárán tanult meg?

Az egész stand-up műfaj sajátosságát, felépítését, a feszültségét, hogy mit tudnak befogadni a nézők. A bejáratott poénok mellett igyekszem újítani. A búcsúszentlászlói vagy a különböző társadalmi témák mindig is az alaprepertoáromhoz tartoztak, de például a Nincs idő gólörömre című előadásomban már tudatosan beszéltem a gyerekeimről is. Bár van egyfajta koreográfiája, nincsenek másodpercre kiszámolt tapscsapdák.

5. Mit bánt meg utoljára?

Ahogy Humphrey Bogart mondta, „nem kellett volna Scotchról Martinire váltanom”, úgy nekem sem kellett volna legutóbb Gödöllőn elfogadnom a rövideket. Tanulság: nem kellene töményt inni, pláne keverni. A viccet félretéve, legjobban az időmet sajnálom – amiből a gyerekeim mellett amúgy is kevés van –, és ugyan igyekszem tudatosan, hatékonyan beosztani, de néha elér éjjelre az a fáradtsági szint, amikor olvasni, aludni már nem tudok, ezért inkább hülyeségeket nézek a YouTube-on. Ezt meg szoktam bánni.

(via)

(Kiemelt kép: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top