Mautner Zsófi a hazai gasztronómia egyik legismertebb és legaktívabb szereplője, aki számtalan nemzetközi főzőbemutatót tartott már a világ különböző tájain, televíziós főzőműsorokban háziasszonykodott, Chili & Vanília nevű blogja pedig 2005 óta töretlen sikernek örvend.
2013-ban debütáló Főzőiskola című könyvsorozatában azzal a céllal gyűjtötte össze receptjeit, hogy bemutassa az alapokat, amikre bármely háztartás stabilan építkezhet, legyen szó a konyhai műveletekkel még csak barátkozó kezdőkről vagy a már rutinosabb haladókról. „Küldetésem a kezdetektől fogva változatlan: az otthoni főzés örömét és hasznosságát szeretném népszerűsíteni és támogatni” – vallja Mautner Zsófi.
A gasztronómia szakértője folytatja misszióját, és Az Alapfok, Középfok és Felsőfok című kötetekkel teljessé váló sorozat most egy kötetben, új receptekkel kiegészítve, mintegy 40 oldalnyi plusz tartalommal, átdolgozott kiadásban jelenik meg.
Mautner Zsófi megérteti velünk, hogy otthon főzni nem időkiesés, nem stressz-, hanem örömforrás. Segít berendezni a konyhánkat, tanácsot ad, hogy mi legyen a spájzban, illetve a fűszerpolcon, javaslatokat tesz, hogy milyen ételek legyenek a hűtőben vagy a fagyasztóban. Megismerjük kedvenc beszerzőhelyeit, a jól felszerelt konyha kellékeit, és még abban is segít, hogyan lehetünk környezetbarátak.
A könyvből megtanulhatunk egyszerűen és könnyedén leveseket, salátákat, köreteket, tésztákat, főzelékeket, húsokat, halakat, kenyereket, desszerteket, fagylaltokat elkészíteni.
A kibővített, új köntösbe bújtatott Főzőiskolát a Bookline oldalán, ide kattintva tudja megvásárolni!