Szabadidő

Harvey Weinstein szerint elfelejtik, mennyit tett a nőkért

Harvey Weinstein szerint több lehetőséget adott a nőknek, mint Hollywoodban bárki, és ezt jó lenne nem elfelejteni.

„Elfelejtett embernek” nevezte magát Harvey Weinstein egy friss interjúban, amit a New York Postnak adott. A szexuális erőszakkal vádolt filmproducer leginkább magát mentegette a beszélgetés során. Azt mondta, hogy a hollywoodi producerek közül senki nem adott több lehetőséget a női alkotóknak, mint ő, és az általa gyártott filmek között is sok olyan volt, ami női témát dolgozott fel. Ebből a szempontból „úttörőnek” tartja magát.

Fotó: POOL / Getty Images North America / AFP

Weinstein szerint a két éve kirobbant szexuális zaklatási ügyei és az ellene folyó eljárás miatt ezek az eredményei már senkit nem érdekelnek. Az interjúban ki is kerülte a válaszadást, mikor a szexuális zaklatás került szóba, és inkább arról beszélt, hogy reméli, New Yorkban a munkái, és nem az utóbbi két év eseményei miatt fognak emlékezni rá.

Weinstein bírósági tárgyalása január 6-án kezdődik. Noha 30 nővel peren kívüli egyezséget kötött, további 70 nő még mindig zaklatással vádolja. Ha elítélik, életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top