Szabadidő

Sarkvidéki hideg érkezik, akár mínusz 12 fok is lehet

Hűvös, csípős idő robban be vasárnap reggeltől, sőt kisebb havazásra is lehet számítani.

Akár -12 fok is lehet a következő napokban hajnalonként, éjszaka ugyanis elérte az országot egy újabb hidegfront – számolt be a Tények. Bár napos lesz az idő, a mostani télen a legkeményebb hideg jön, helyenként havazással.

Az érkező hideg, fagyos levegő hétfő hajnalra gyengül, így erősebb fagyokra is számítani kell. Még hidegebb lehet kedd hajnalban, akkor a fagyzugos területeken -10 fok alatti hőmérsékletek is előfordulhat, dérrel és zúzmarával.

Korcsolyázók a befagyott Pécsi-tavon Orfűn 2020. január 4-én (Fotó: MTI / Sóki Tamás)

A hidegfront most is megterhelő lesz, főleg a frontérzékenyek, az idősek és a várandósak számára. A vasárnap lesz – ilyen értelemben – a legrosszabb időszak, ezt a keringési betegek nagyon meg fogják érezni, görcsös panaszok jelentkezhetnek.

Ami a mai időjárást illeti, erős szél várható vasárnap, emiatt az ország nagy részére (Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére) figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A délelőtti, késő délelőtti órákban a Dunántúl nyugati, délnyugati részein átmenetileg egy-egy 80-90 kilométer/órás széllökés sem zárható ki. Nem várható ma jelentős mennyiségű csapadék, az ország nagyobb részén inkább gyenge eső, havas eső valószínű. Elsősorban északkeleten, keleten havazhat is, akár 2-3 centiméternyi hó is hullhat. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +1 fok között alakul, a legmagasabb hőmérséklet +2 és +6 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top