Szabadidő

Jojózik majd a szemed a japán digitális múzeum videójától

Elképesztő látványt nyújt a közel tízezer négyzetméteres interaktív múzeum tárlata.

A tokiói MORI digitális művészeti múzeum a japán főváros egyik leglátványosabb kulturális intézménye, ahol különleges, interaktív installációkat, kortárs művészek tárlatait és természetesen állandó kiállításokat lehet megtekinteni, közel tízezer négyzetméteren. 

A világ „leginkább Instagram-kompatibilis” múzeumának tekintett intézményben akár szó szerint is el lehet veszni a lenyűgöző, színes és mozgó álomképeket ábrázoló kiállítótermekben, de említést érdemel a különleges fényjátékkal ellátott trambulin is. 

A japán múzeum látogatása olyan, mintha egy álomban sétálnánk (Fotó: MORI Art Museum)

Az 50 különleges, interaktív installációt összesen 520 számítógép és 470 projektor kelti életre, ezek egy részét a látogatók befolyásolni is tudják, akár a puszta jelenlétük, illetve az okostelefonjuk segítségével. 

A múzeum kurátorai a gyerekekre is gondoltak, akik például tanúi lehetnek annak, ahogy az általuk elkészített rajz a szemük láttára életre kel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top