Szabadidő

Kedden elérhetetlenek lesznek az ingyenes tévécsatornák

Azért nem lesz tévé, mert országos üzemszünet tartanak kedden az ingyenes csatornáknál.

Az Antenna Hungária február 4-én frekvenciacseréket hajt végre mind a 91 digitális földfelszíni televíziós telephelyén. Így kedd reggeltől kedd estig minden televíziós csatornát és telephelyet érintő leállás várható a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által előírt frekvenciasáv-kiürítési folyamathoz kapcsolódóan a műszaki átállás első fázisában szükségessé vált a teljes, országos DVB-T adóhálózatot érintő állomások adási csatornáinak áthangolása. Annak érdekében, hogy a 91 telephelyet és több mint 300 frekvenciát érintő munkát el lehessen végezni, február 4-én a reggel 7:00 és este 19:00 óra közötti időszakban teljes, minden televíziós csatornát és telephelyet érintő leállás várható a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban. Az Antenna Hungária közlése szerint ebben az időszakban az ingyenes MinDig TV és az előfizetéses MinDig TV Extra szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

A szolgáltatások a procedúra elvégzése után is változatlan lefedettségi területről érhetők majd el. Viszont a további igénybevételhez minden bizonnyal újra kell majd hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T dekóder, integrált televíziókészülék, stb.) Az újrahangolást a digitális adók visszakapcsolása, kb. 19:00 óra után lesz érdemes elvégezni. A készülékek többségénél manuálisan.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top