Szabadidő
Szponzorált tartalom

Programajánló az olvasás szerelmeseinek (x)

Société Könyvklub: Petri György költészetéről Simon Mártonnal.

Ahogy Ott Anna, a Société Könyvklubok háziasszonya vallja, „az olvasás növeli a képzelőerőt, egy olyan hely, ahova bármikor elbújhatunk”. Számára, és talán sokunk számára is „az olvasás egy erőforrás, egy forrás, amelyhez bármikor visszatérhetünk, leguggolhatunk mellé, beleihatunk, megmártózhatunk benne, az erőben, amit az olvasás közben kapunk”. És miért is fosztanánk meg magunkat ettől az erőforrástól? Ezt az erőt, a születő gondolatokat pedig jó megosztani másokkal.

Ez a szellemiség mozgatja a Société Könyvklubjait is, ahol hónapról-hónapra egy-egy ismert, vagy aktuális művet, esetleg egy író munkásságát vesszük górcső alá és mélyülhetünk el benne, szakértő kezek irányításával.

Február 25-én este a líráé lesz a főszerep, Petri György költészetéről, hagyatékáról, hatásáról és életéről Simon Márton költővel beszélgetünk. Lesz verselemzés, másképp, mint az iskolapadban, felidézzük Petri életének legfontosabb fordulópontjait, stílusának alakulását és azt, hogy milyen hatással van máig a fiatal költőgenerációra és az olvasókra.

Société Könyvklub

 

Időpont: 2020. 02. 25., 19.00

Helyszín: Société Budapest, 1051 Budapest, Sas u. 15.

Jegyvásárlás itt

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top