Szabadidő

Az elfelejtett énekesnő, akinek a dalára mindenki lassúzott a nyolcvanas években

Jennifer Rush az a német származású, amerikai énekesnő, akinek a hangját csak utánozni próbálják mások, de kevéske sikerrel.

Tudod-e, kicsoda Heidi Stern? Pedig jelent meg ilyen című albuma az énekesnőnek. Nem baj, menjünk tovább: tudod-e, kicsoda Jennifer Rush? No, őt már talán kapiskálod és talán elfogadod tőlem azt a magánvéleményt, hogy Jennifer Rush az a német származású, amerikai énekesnő, akinek a hangját csak utánozni próbálják mások, de kevéske sikerrel. Heidi Stern pedig nem más, mint Jennifer Rush anyakönyvezett neve.

Tudod-e, kicsoda Celine Dion? Ígérem, ez az utolsó találós kérdésem és persze, hogy tudod, kicsoda Celine Dion. A kanadai énekesnő, akit a világ akkor ismert meg, amikor elénekelte a The power of love című dalt a kilencvenes évek elején. Celine jött, látott és győzött, Jennifer Rusht ezzel az ismeretlenségbe taszította, pedig a The power of love a 80-as évek legnagyobb szerelmes nótáinak egyike volt. Jennifer Rush 1984-ben énekelte fel.

Mégis elfelejtettük a nevét, bár oly sokszor lassúztunk erre a dalra és mindannyiszor beleborzongtunk az énekesnő fantasztikus hangjába. Annyira elfelejtettük, annyira hagytuk Celine Diont ebben a tulajdonképpen nem is létező csatában nyerni, hogy még a Google is orbitális butaságot állít a The power of love című nóta kapcsán.

Az elfelejtett énekesnő, akinek a dalára mindenki lassúzott a nyolcvanas években

A fotón egyértelműen látszik, a dalt Celine Dionnak adja a Google is, hozzátéve a megjelenés dátumát – 1993. És alá, a futottak még mezőnyébe odabiggyesztvén, hogy a számot „feldolgozta” 1984-ben Jennifer Rush. Ejnye…

Hallgassuk meg az eredeti nótát, szerintem fényévekkel jobb, mint Celine Dioné és jegyezzük meg Jennifer Rush nevét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top