Szabadidő

Mielőtt kirándulni mégy, légy tisztában a turistajelzések jelentésével!

Itt a tavasz, családilag előszeretettel rajzunk ki a természetbe, barangolni, erdőt járni. A bejegyzésben megtudhatod, a minket segítő turistajelzések pontosan mit takarnak.
turistajelzés kirándulás segítség

Tapasztalt túrázók egyértelműen ismerik a turistajelzéseket, de legtöbben egy-egy hosszú hétvégén vagy a családi nyaraláskor döntünk úgy, hogy a nyakunkba vesszük az erdőt, a dimbeket-dombokat, és túrázunk egy óriásit, mert olvastunk az izgalmas patakról, vagy forrásról, amit megtalálni csodás élmény. 

Tegyük a kezünket a szívünkre, legtöbben nem tudjuk, mit jelentenek azok a turistajelzések, amik a tájékozódásunkat segítenék. Ezzel kapcsolatban végeztem is egy röpke közvéleménykutatást, első kérdésem az volt: milyen színűek egyáltalán ezek a kőbe vagy fára vésett grafikák?

  • Piros, sárga, kék – jött az első válasz. Miért ezek? Mert ezek az alapszínek. A válasz helytelen.
  • Piros, sárga, kék, zöld – jött a következő válasz. Miért ezek? Ő tippelt csupán, illetve a Kék túráról már mintha hallott volna.

Olyan ismerősök ők, akik az elmúlt napokban a közösségi oldalaikra posztoltak kirándulós, családi képeket. Maradjunk abban, hogy nem vagyunk tisztában ezekkel a jelzésekkel. Úgyhogy az Útitárs Cafeblog oldalának a korrekt és pontos bejegyzését mutatjuk, amit ments le magadnak és tanulmányozd, mielőtt legközelebb kirándulni mész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top