Szabadidő

Újra megrendezik a világ legfontosabb filmfesztiválját

Ráadásul garantáltan minden pályaműért rajongani fog a közönség!

Bár a koronavírus miatt mostanság egyre-másra mondják le a nagyobb rendezvényeket, rövidesen sor kerül egy olyan filmfesztiválra, amelyért garantáltan bolondulni fog a közönség. Ráadásul, ha a járvány miatt a fizikai jelenlét meghiúsulna, a fesztivál programjának egy jelentős része az interneten is megtekinthető. 

A szóban forgó esemény ugyanis a CatVideoFest nevet viseli, amely nyolc évvel ezelőtt egy minneapolisi kulturális központ jópofa rendezvényeként kezdte világhódító karrierjét. A macskás videók elképesztő népszerűségét mutatja, hogy már erre az első alkalomra is több mint tízezer érdeklődő látogatott el. 

A CatVideoFest a cicás videók rajongóinak Cannes-i filmfesztiválja (Fotó: Getty Images)

A CatVideoFest a cicás videók rajongóinak cannes-i filmfesztiválja (Fotó: Getty Images)

Ahogy mondani szokták, a nagy érdeklődésre való tekintettel a macskás filmfesztivál azóta is él és virul, így nem meglepő, hogy 2020-ban is megrendezik. A jelölt videókat ráadásul hatalmas mozivásznakon élvezheti a műértő közönség. Igaz ugyan, hogy magyarként repülőre kellene szállni, ha személyesen szeretnénk jelen lenni a vetítéseken, a CatVideoFest ugyanis sajnos csak bizonyos amerikai mozikban lesz elérhető, de legalább a nevezett pályaművek nemzetközi merítésből érkeznek.

Apropó, a videók: szinte bármivel lehet nevezni, animációval, videoklippel, Instagram-, vagy épp Tik Tok-videóval, a lényeg mindössze annyi, hogy a felvételeknek valamilyen módon kapcsolódniuk kell a macskás témakörhöz. Az amatőr pályázóknak azonban alaposan fel lesz adva a lecke, a legnagyobb esélyesnek ugyanis az olyan internetes szupersztár-macskák számítanak, mint Curious Zelda vagy Venus, a kétarcú macsek.

Sajnos a macskás mémek világának olyan úttörői, mint Grumpy Cat vagy Lil Bub már nem lehetnek a díjazottak között, a két celebcica ugyanis már elpusztult, de az utánpótlással nincs gond. Sőt, akár Magyarország kedvenc influenszer-nyávogói, Erzsi cica vagy épp a Volánmacska is képviselhetné kis hazánkat a CatVideoFest mezőnyében. 

További cikkeink cicákkal, macskákkal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top