Szabadidő

Evezőversenyeken indul a látássérült Mihály, és sorra gyűjti az aranyérmeket

Társaival többször nyert már országos bajnoki címet. A parton hűséges vakvezető kutyája, Körte várja.

Sokszorosan rácáfol a látássérültekkel kapcsolatos előítéletekre a 36 éves Mihály, aki megmutatja, hogy ők is űzhetnek olyan sportokat, mint a látók. A tahitótfalui férfi három éve sárkányhajóversenyekre, kenumaratonokra jár, és szépen gyűlnek az aranyérmei – írja a Blikk.

Mihály szerint egyáltalán nem lehetetlen látássérültként hajóban ülni, és ugyanolyan teljesítményt nyújtani, mint látó társai. Mint mondja, a sárkányhajózás és a kenuzás azért testhezálló számára, mert ezekhez a sportokhoz nem szükséges a látás.

„Érzésből evezek. Nem véletlen, hogy számos látó versenyző is csukott szemmel megy a pályán, így nem zavarja össze a többiek esetlegesen rossz mozgása”

– magyarázta Mihály.

Csapatban már több országos bajnoki címet nyert, és csak tavaly kilencszer lettek első helyezettek a társaival.

Mihályt a célvonalnál általában a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától kapott labradorja, Körte várja izgatottan. Rajongásig szeretik egymást, a kutya a szárazföldi edzésekre is elkíséri gazdáját, Mihály pedig azt tervezi, ha melegebb lesz a víz, a kenuba is magával fogja vinni.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top