Szabadidő

Átadták az USA legmagasabban fekvő nyitott kilátóteraszát

345 méterről 360 fokos panoráma.

Noha a koronavírus miatt péntek éjféltől a schengeni övezetből a következő harminc napban tilos beutazni az Egyesült Államokba, ettől még ott nem áll le az élet, sőt: turisztikai szempontból egy fontos építkezés ért véget, ugyanis New Yorkban átadták a nyugati világ legmagasabban fekvő, nyilvánosan látogatható fedetlen kilátóteraszát.

Fotó: Richard B. Levine / ddp USA / Profimedia

Fotó: Richard B. Levine / ddp USA / Profimedia

A The Edge nevű új turisztikai célpont a 30 Hudson Yards nevű felhőkarcoló 100. emeletén, 345 méteres magasságban várja a látogatókat. Az üvegfallal körülvett és egy helyen üvegpadozatú terasz „gyakorlatilag a levegőben van, ami olyan érzést ad, mintha az égben lebegne az ember, olyan 360 fokos kilátással, amelyet sehol máshol nem tapasztalhat” – hirdették a megnyitó előtt az üzemeltetők.

A "The Edge" terasz/ Fotó: Richard B. Levine / ddp USA / Profimedia

A “The Edge” terasz/ Fotó: Richard B. Levine / ddp USA / Profimedia

Az MTI szerint az újszerű kilátó iránti érdeklődés még a látványos panorámához szokott New York-iak körében is hatalmas. Nagy arányban vásárolták meg előre a 36 dollárba (10.800 forintba) kerülő jegyeket. A koronavírus miatt azonban egyelőre korlátozzák a látogatók számát, mint a Cinema City mozikban.

Távolból, távolra: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top