Szabadidő

Videón, ahogyan felcsendül a zene a lezárt olasz város lakótelepén

Vesztegzár, tiltások ellenére is igyekeznek az olaszok megőrizni az életbe vetett hitüket. Videón láthatod, ahogyan felcsendül az örömzene a lezárt olasz város lakótelepén.
zene olaszország koronavírus koronavírus-járvány

Ahogyan egy korábbi cikkünkben láthattátok, az olaszországi koronavírus-helyzet nagyjából három héttel ezelőtt indult be és fajult el. Itthon még előszeretettel fotózgatjuk a lerabolt áruházak polcait, vadásszuk a kézfertőtlenítőket és képeket készítünk a repülőtéren, vasútállomásokon, hogy megmutassuk: konganak az ürességtől.

Ezer kilométerre tőlünk, Olaszországban már napok óta él a vesztegzár, az emberek gyakorlatilag élelmiszert vagy gyógyszert vásárolni bújnak ki az otthonaikból. Miközben a koronavírus-járványnak az országban a friss adatok szerint már tizenötezernél is több fertőzöttje és ezernél is több halálos áldozata van.

Az olaszok azonban életvidám nép, és még egy ilyen rendkívüli helyzetben is képesek feltalálni magukat. Az alábbi videó egy lezárt lakótelep erkélyén készült, ahol a szomszédos erkélyek egyikén egyszer csak megjelent három lány, egy másikon pedig egy apuka a gyerekével, és elindult a zene. Örömzene ez, aminek hatására távozik oly sok felgyülemlett feszültség, és az ember karja önkéntelenül is libabőrözni kezd. Mutatjuk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top