Szabadidő

„Szépek vagytok, de üresek. Nem lehet meghalni értetek” – a legszebb idézetek A kis hercegből

Antoine de Saint-Exupéry könyvéből ma is rengeteget tanulhatunk az életről és szeretetről. Ha időtök engedi, olvassátok el újra A kis herceget.

A kis herceg című könyv eredetileg gyerekeknek íródott, de felnőttként jövünk rá, milyen sokféle mondanivalója van. Antoine de Saint-Exupéry művét napjaink történései kapcsán újra kezünkbe kellene vennünk, hogy a világot talán másfajta szemszögből is megcsodálhassuk. A könyvből vett idézetek örök érvényűek, és ezekben a pillanatokban különösen megérintenek minket.

„Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz (…). Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet”.

„Szépek vagytok, de üresek. Nem lehet meghalni értetek. Persze egy akármilyen járókelő az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettőt-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám.”

„Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példányban létezik a csillagmilliókon: ez épp elég neki, hogy boldog legyen, ha a csillagokra pillant.”

A többi szívmelengető idézetekért kattints ide!

További cikkek a rovatból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top