Szabadidő

Nem, nem engedtek rendfenntartó oroszlánokat az utcára az oroszok

Álhír, de lássuk be, Oroszországból érkezett már ennél furább történet is.
Álhír, hogy Oroszországban oroszlánokkal tartják otthon az embereket

A koronavírus megjelenése óta sajnos megszaporodtak a járvánnyal, fertőzéssel kapcsolatos álhírek, különösen, ami az úgynevezett alternatív kezelési módszereket illeti. A városi legendák leleplezésére szakosodott Urban Legends összegyűjtött néhány ilyen állítást – például, hogy a szauna vagy a hajszárító útját állja-e a koronavírusnak –, és megvizsgálta azok igazságtartalmát. 

Szintén a legendavadász oldal Twitter-csatornáján jelent meg az alábbi képernyőmentés, amely szerint Oroszországban 500 oroszlánt engedtek szabadon az utcákon, hogy így vegyék rá az embereket az otthon maradásra. 

Bár tény, hogy a koronavírus terjedése ellen az önként vállalt karantén és a home office az egyik legjobb módszer a járvány lassítására, természetesen a hír nem igaz. A The Moscow Times értesülései szerint Oroszországban jelenleg 438 fertőzöttet tartanak nyilván – igaz, sokan szkeptikusak ezzel a számmal szemben, valószínűsíthető, hogy az országban sokkal többen fertőződtek már meg a koronavírussal. Világszerte ugyanis legalább 339 ezer fertőzöttről tudni.

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top