Szabadidő

Imádjuk az írónőt, aki humoros videókban adja le a tananyagot

A Játékszín sajtófőnöke mókás oktatóvideóiban meglehetősen szabadon értelmezi leadandó tananyagot.
várkonyi judit facebook online tanulás

A koronavírus-járvány az elmúlt hetekben szó szerint a feje tetejére állította az életünket: átalakult a napi rutinunk, ami eddig az életritmusunkat alakította, a gyerekek otthon, a kanapén tanulnak, és azok a szülők, akik ezt megtehetik, otthon dolgoznak. Közben pedig itt lebeg a fejünk felett a kilátástalanság, a félelem, a reménytelenség és az elkeseredettség árnyéka. 

Ezekben a sötét időkben egyetlen igazi gyógyír van, ami segít abban, hogy ki tudjunk zökkenni ebből az elkeserítő állapotból: a humor. Ez igazi kapaszkodó lehet, és ha csak percekre is, de feledteti velünk, hogy mennyire félünk. A Játékszín sajtófőnöke, Várkonyi Judit, aki egyben több, operával foglalkozó könyv szerzője is, jelen helyzetben a humort tartja a legfontosabbnak. Épp ezért olyan videókat kezdett készíteni, amelyekkel tényleg mosolyt, nevetést tud kicsalni a nézőiből.

Ahogyan az oldalán írja: „Ezt az oldalt az élet hozta létre. A koronavírus időszakában, a kényszerűségből indult online oktatási forma megihletett, és baráti köröm szórakoztatására privát oldalamon közzétettem egy oktatóvideót. Kértek egy következőt, elkészült az irodalom, aztán csak azt kérték, hadd osszák meg a barátaikkal. Pár nap alatt elszabadult a pokol, a matematikaórán több, mint 24.000 megtekintés kerekedett. Kétezren követni kezdték a privát oldalamat, kicsúsztam a kezemből.Úgyhogy mától nyilvánosan hülye vagyok. Az anyagaim bája, hogy egy béna telefonnal készülnek, bárminemű utómunka nélkül – de nem a sallang a lényeg, hanem a TUDÁS.

Oktatóvideóin különböző tanórákra ülhetünk be, és kuncoghatunk azon, hogyan tartana meg Várkonyi Judit egy biológia-, egy hittan- vagy épp egy rajzórát.

Biológia: 

Hittan:

Technika:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top