Szabadidő

Egyszemélyes karantén egy lakatlan szigeten: így él a Tisza-tó videósa

Dimitry Ljasuk az élet (környezettudatos) császára a koronavírus idején.

Dimitry Ljasuk, a Tisza-tó környéki drónvideóiról ismert alkotó egy apró szigeten állított fel kunyhót pár hónapja. Azt tervezte, ott forgat majd filmet a téli Tisza-tóról. A tél nagyjából elmaradt, jött viszont a koronavírus miatti karantén, a videós pedig egyszerűen beköltözött, felvette a természet diktálta ritmust és ott éldegél házi karanténban. Facebook-oldalán ezt írja:

A karanténomról egy kisfilmet tervezek készíteni, amiben bemutatom a vidám, boldog és szomorú pillanatokat is, amit az ember átél a magányban – egy világválság idején, amikor nem találkozhatsz a szeretteiddel, barátaiddal, tulajdonképpen senkivel. A megszokott városi komfortból itt semmi nem áll rendelkezésemre – de cserébe itt vagyok a természetben, vele élek, kelek, fekszem – ami eléggé feltölt, elfoglal és boldoggá tesz. A bő egy hét alatt átéltem tavaszt, őszt és telet, jéghideg 60 km/órás vihart, tükörsima vizet, +22 fokot, amiben leégtem, de megtapasztaltam a -5 fokos hóvihart és dermesztő éjszakákat. A világ változik, vele együtt kell változnunk…

Ljasuk azóta úgy él, ahogy sokan csak szeretnénk (a karanténtól függetlenül is): nyugodtan, lassan, a természettel egységben és teljesen szabadon. Igaz, egyedül.

Szerencsére már itt is az első videó, nézzétek meg, ennél terápiásabb tartalom nem lesz a héten. (Bár nagyon igyekszünk, hogy mégis legyen.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top