Szabadidő

Nemsokára nem lesz mit enniük a menhelyi állatoknak

Az állatoknak sem könnyű most.
Nincs elég táp

Nemcsak nekünk, embereknek nehéz most az élelmiszer-beszerzés. Azoknak is, akik maguk végképp nem tudnak elmenni boltba, csak kiszolgáltatottan várják, hogy valaki járványhelyzetben is gondoskodjon róluk. Ők azok az állatok, akik menhelyen élnek. Ideiglenes gazdáik persze el is látják őket, ameddig tudják, ám most szintén bajban vannak. A Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ) arra figyelmeztet, hogy az új koronavírus-járvány miatt az állatmenhelyek rendkívül súlyos táphiányban szenvednek.

Ezért arra kérik az embereket, hogy tápadománnyal segítsék az állatmenhelyeket. Ez online rendeléssel és fizetéssel otthonról is megoldható – tették hozzá.

A MÁOSZ közölte: Magyarországon mintegy 140 aktív, a feladatellátással közvetlenül foglalkozó ilyen szervezet működik, amelyből mintegy 80, nagy létszámú menhelyet üzemeltet. Ezek egyszerre összesen mintegy 8-10 ezer kisállatot, kutyát, macskát gondoznak. Az állatmenhelyek és az állattartó telepek zavartalan működése nemcsak állatvédelmi-, hanem kiemelten fontos közegészségügyi- és járványügyi kérdés is – hangsúlyozták.

Címlapképünk illusztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top