Szabadidő

29 év után előkerült egy elképesztő Kispál-koncert

1991-ben, az első lemezük megjelenése előtt rögzítette egy rajongó az akkor még ismeretlen bandát. Mi meg olvadozunk.

Jaj, a szívünk. 

Így, karanténban egyébként is érzékenyebbek vagyunk a nosztalgiára, de ami most Facebookon jött szembe, az végképp sok. A következő posztról van szó:

#Karanténajándék
Most, hogy nem mehetünk koncertekre, gondoltam, megleplek titeket valamivel.

EFOTT ’91
1991….

Közzétette: Janos Palinkas – 2020. április 20., hétfő

A posztban – illetve, ha valaki átkattint, a YouTube-videó leírásában – ott a történet: az akkor háromtagú (Lovasi és Kispál András, plusz Bräutigam Gábor), még ismeretlen együttes órákat késett az 1991-es, nyíregyházi EFOTT-ról, mert éppen akkor járt az országban II. János Pál pápa, így az egész fesztivál időrendje káoszba fordult. Lovasi stílusosan rá is keni az egészet a pápára, majd zenélni kezdenek, itt-ott hamisan, bénázva, de az első albumaik számai már ott vannak, viszonylag készen, azt pedig minden (legalább 35 éves) rajongó pontosan tudja, hogy az ős-Kispál a legjobb kispál. És hogy miért most hozta nyilvánosságra az akkor magnóval felvett (de szerencsére teljesen vállalható minőségű) koncertet Pálinkás János feltöltő? Csak úgy, a karanténra való tekintettel.

Igaza van.

Kiemelt kép: Neményi Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top