Szabadidő

Káprázatos, ahogy a Tejút a Balaton fölött ragyog – páratlan felvételek

Amikor az ember ilyen felvételeket lát, neház elhinni, hogy ez a pompás égi jelenség minden nap ott van, felettünk.

Megnézni a Tejutat olyan helyről, ahol nullához közelít a fényszennyezés. A képzeletbeli bakancslistámról lerobbanthatatlan pont ez. Főleg, hogy egyszer már volt szerencsém újholdkor a sivatag közepén bámulni az eget, és azt kell mondjam, egészen elképesztő a látvány, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki.

De addig is, amíg nem tanácsos sivataggal rendelkező országokba (se) utazni, idehaza is megpróbálhatjátok a Tejút-vadászatot, a zselici Csillagoségbolt-Parkban is tudnak ehhez elég jó körülmények előfordulni.

Amiről viszont most jelentek meg felvételek az Időképen, az kuriózumnak számít. A portál stábjának a Balatonnál sikerült a Tejutat viszonylag jól lefotóznia. Annyi bizonyos, hogy a magyar tenger és a tiszta, csillagos égbolt találkozása egészen megkapó látványt nyújt. És egyáltalán nem könnyű ilyan klasszul megörökíteni, ugyanis a tó fölötti pára ezt rendszerint nehezíti. Most azonban a szél az észlelők segítségére volt, mi pedig gyönyörködhetünk:

A Tejút látványa csodálatos.

Hihetetlen, hogy ez a csoda minden éjjel ott van felettünk. (Fotó: Illusztráció, Unsplash)

Ha gyönyörködnél még a Tejútban, itt megteheted:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top