Szabadidő

Bűbájos plüssök segítik a távolságtartást ebben a japán állatkertben

Hiába, a japánok kreativitásának egyszerűen nincs határa.

Az elmúlt hónapokban nemcsak a japánok, hanem az egész világ megtanulhatta, milyen fontos a szájmaszk, az alapos kézmosás, és a megfelelő távolságtartás, ha egészségesek akarunk maradni. Most, hogy a világjárvány után mindenhol kezd többé-kevésbé újraindulni a hétköznapi élet, nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy azért még mindig nagyon fontos, hogy nyilvános helyeken nagyon vigyázzunk magunkra, és tartsuk a minimum másfél méteres távolságot a többiektől, a biztonság kedvéért.

Azt már régóta tudjuk, hogy a japánok fura ötletekkel tudnak előállni, és ami azt illeti, az ország egyik állatkertjében most is kitettek magukért. Miután május közepén újra kinyitott a park, annak érdekében, hogy az éttermébe beülve is tartsák a szükséges távolságot a vendégek, minden második székre cuki plüss kapibarákat ültettek.

A kapibarák egyébként az Izu Shabonten állatkert nagy kedvenceinek számítanak. Még egy melegvízű medence is a rendelkezésükre áll, ahol kedvükre pancsolhatnak – a látogatók legnagyobb örömére.

 

Magyarul vízidisznónak is nevezik őket.

Tudtad? A kapibarák a Föld legnagyobb rágcsálói, akár 50-60 kilót is nyomhatnak. (Fotó: Unsplash)

via

Furaságok Japánból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top