Szabadidő

Órákig küzdöttek a gemenci gólyafiókák a siklóval, nem tudták megenni

Egy bekamerázott gólyafészek életébe kaphatunk bepillantást Gemencről, ahol az anyuka a két gólyafiókáját egy méretes siklóval próbálta megetetni. Több órás hiábavaló küzdelem lett a vége.

Egy fekete gólya pár már 2013 óta éli az életét bekamerázva Gemencen. Idén a fészekfoglalásuk után március végén érkeztek a tojások, melyekből aztán május elején bújtak elő a fiókák. A két kisgólyát azóta a szülők rendszeresen magukra hagyják akár hosszabb időre is, de etetni azért járnak őket. Ideális esetben főleg halakkal etetnék a kicsiket, de az aszály miatt ez nem mindig lehetséges, ezért gyakran kígyót, békát hordanak össze nekik, amit ez esetben szó szerint kell érteni. A napokban egy nagy siklót vitt az éhes fiókáknak az anyjuk, aminek nem lett jó vége – számolt be az esetről a 24.hu.

A Gemenc Zrt. videóján látható, ahogy a nemrég született kicsik órákon át küzdenek a zsákmánnyal, de sehogy sem tudnak elbánni vele. Az etetés nem sikerül, a csalódott szülő pedig végül elveszi tőlük a táplálékot.

Minden, ami gólya az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top