Szabadidő

74 napra egy indiai reptéren ragadt egy focista

A ghánai focista több mint két hónapot volt a reptéren a koronavírus miatt.

Szegény Randy Juan Muller, csak egy kis pénzt akart keresni azzal, hogy ghánai focistaként Indiába igazol. A 23 éves játékos ezért tavaly novemberben egy féléves szerződést kötött egy keralai csapattal.

Aztán jött a koronavírus, érkeztek a hírek, hogy India is lezárja a határait, ezért a fiatal sportoló úgy döntött, inkább hazamegy. Vonattal utazott Mumbaiba egy héttel repülője indulása előtt. Közel akart lenni a reptérhez, hogy ne ragadjon Indiában.

Randy Juan Müller, a reptéren ragadt focista

Randy Juan Müller, a reptéren ragadt focista

Mumbaiban persze senkit nem ismert, ezért néhány rendőrtől kért tanácsot, hol várja ki a gépe indulását. Ők azt javasolták, menjen ki a reptérre, biztos, ami biztos.

Három nappal később az indiai elnök, Narenda Modi bejelentette, hogy India lezárja határait. Minden repülőjáratot töröltek, a reményvesztett és némileg pénzhiánnyal küzdő ghánai focista pedig a mumbai reptér foglya lett, épp úgy mint a Tom Hanks főszereplésével készült Terminál című filmben.

A váróban rendezkedett be, a reptéri dolgozók adtak neki enni és segítettek neki, amiben kellett. „Nem aggódtam, tudtam, hogy egyszer hazajutok. Erős és motivált vagyok, ráadásul vannak dolgok az életben, amin úgy sem tudsz változtatni” – utalt a vírus miatt kialakult helyzetre Randy.

Végül egy indiai újságíró figyelt fel a fiú szorult helyzetére és szólt az állam idegenforgalmi és környezetvédelmi miniszterének, aki egyben a Mumbai Kerületi Labdarúgó Szövetség elnöke is. Így Randyt néhány órán belül elvitték a reptérről egy szállodába, ahol addig lakhat, amíg el nem indul a repülője.

Bár szerződése lejárt, a focistát nem rettentették el a megpróbáltatások Indiától, ezért, ha új ajánlattal állnak elő számára, kész visszatérni. (VIA)

Mások is ragadtak különleges karanténban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top