Szabadidő

A Balatonnál bringázik a világjáró macska

Nala, a világjáró macska és gazdája kerékpárral fedezik fel a világot, most éppen a Balatonnál tekernek.
világjáró macska nala

Az ír Dean Nicholson és bosnyák cicája, Nala, már a tizedik országban róják a kilométereket, és most a Balatonnál bringáznak – írja a LikeBalaton.

Március elején érkeztek Magyarországra, és mire Budapest felé vették az irányt, jött a határzár a koronavírus-járvány miatt. Ezért a világjáró macska és gazdája hosszabb ideig maradtak nálunk, mint tervezték.

Sukorón töltötték a karantént, onnan folytatták nemrégiben az útjukat. Ezekben a napokban a Balatonnál tekernek, a hétvégét pedig Veszprémben töltik.

Dean Nicholson hegesztőként dolgozott Írországban, de 2018-ban úgy döntött, feladja addigi életét, és kerékpárral fedezi fel a világot. Boszniában mellé szegődött egy kóbor kiscica, aki kilométereken keresztül követte, így a férfinak nem volt szíve otthagyni.

Tavaly óta együtt bringáznak, Nicholsonnak a 18., a cicának a 10. országa Magyarország. A bátor Nala imádja a kerékpáros világjárást, néha gazdája vállán élvezi az utazást.

Olvass még világjáró állatokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top