Szabadidő

Feloldották a létszámkorlátozást a strandokon, máris rengetegen voltak

Megszűnt a létszámkorlátozás a strandokon, de a távolságot így is sokan próbálják tartani.

Rengetegen hűsöltek a Balaton-parton az év első kánikulai hétvégéjén. Feloldották a korábban a koronavírus-járvány miatt bevezetett létszámkorlátozásokat, így a tavak körüli strandokra és a fővárosi helyekre is mindenki bejuthatott, aki be akart. Az RTL Klubnak nyilatkozó strandolók közül azért volt, aki azt mondta: igyekszik betartani a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, már meg is szokta azokat.

Balatoni strandolók (fotó: Máthé Zoltán/MTI)

Balatoni strandolók (fotó: Máthé Zoltán/MTI)

A budapesti fürdők közül több már nyitva volt a hétvégén, július 1-től pedig a Király és a Gellért kivételével a többi is megnyit. A fürdők üzemeltetői gyakrabban fertőtlenítenek, és bíznak benne, hogy nyáron a megszokott forgalmat bonyolíthatják. Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke ezzel kapcsolatban azt mondta, júliusban fog kiderülni, milyen állapotban tudják átvészelni a koronavírus-járványt a magyar fürdők és strandok, hányan keresik fel őket, és mekkora tömeget tart vissza a strandolástól az enyhülő, de meg nem szűnő járványveszély.

Ki merjünk menni a strandra?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top