Szabadidő

9 év után visszatérnek az MTV kedvenc hülyegyerekei

Itt az ideje, hogy a Z-generációsok is megismerkedjenek a két heherésző rockhuszár kalandjaival.

A mostani késő harmincas, kora negyvenes generációnak bizonyára szép emlékei vannak a kilencvenes években az MTV-n (tehát a Music Television műsorán, nem a magyar királyi tévén) futó Beavis & Butt-head című rajzfilmsorozattal. Ha úgy tetszik, a zenei influencerek prototípusáról van szó, hiszen a két pattanásos képű tinédzser az akkori időszak legmenőbbnek számító zenéivel ismertette meg nézőiket, miközben velős kommentárokkal („öhöhöhö höhöhö”) fűszerezték a videoklipeket. 

A BoingBoing számolt be róla, hogy a sorozat alkotója, Mike Judge nemrég bejelentette, hogy Beavis & Butt-head nemsokára két évad erejéig visszatér a képernyőkre. A rajzfilmsorozat eredetileg 1993. és 1997. között futott, de a két hülyegyerek kalandjairól 1996-ban egész estés film is készült. Az MTV 2011-ben már egyszer megpróbálta újraéleszteni a szériát, addigra azonban a korábbi nézőközönség már jobbára családos emberként bizonyára kevesebb időt töltött a csatorna műsoraival, különösen, hogy míg a kilencvenes években az MTV valódi kultúrmissziót teljesítve terjesztette a mainstream és underground zenéket is, a csatorna a kétezres évekre jobbára valóságshow-parádévá silányult, így érthető, ha kevésbé volt sikeres a projekt, mint tervezték.

Judge szerencsére nem tűnt el a süllyesztőben és olyan kultfilmeket és sorozatokat hívott életre, mint a Hivatali patkányok, a Silicon Valley vagy épp az Idiocracy című vígjáték. 

A sorozat megalkotója szerint egyébként most egészen új világba csöppennek hőseink, Beavis & Butt-head ugyanis az új sorozatban „belép a Z-generáció világába és olyan meta-témákkal foglalkoznak majd, amelyek egyaránt szólnak az X-generációs szülőkhöz és a Z-generációs gyerekekhez is. Az új sorozat várhatóan a Comedy Central valamelyik felületén lesz elérhető.

„Úgy tűnik, most van itt az ideje, hogy újra meghülyüljünk” – mondta Judge a New York Times riporterének, ezzel pedig – a 2020-as évet elnézve – csak egyetérteni tudunk. 

További cikkeink az MTV hőskoráról:

Visszatér a képernyőre Beavis & Butt-head

Beavis & Butt-head végigröhögte a kilencvenes éveket (Fotó: MTV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top