nlc.hu
Szabadidő
Balaton-átúszás féltáv

Nagy újítás lesz az idei Balaton-átúszáson

A koronavírus-járvány miatt nem lehetett igazán felkészülni az 5200 méteres Balaton-átúszásra, ezért a táv felét is lehet teljesíteni.
Balaton-átúszás

Újítással készülnek a szervezők az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra: idén a klasszikus 5200 méteres táv felét is lehet teljesíteni.

A szervező Aranyhíd Balatonátúszó Sport Kft. közölte, hogy mivel a koronavírus-járvány miatt hosszú időre bezártak az uszodák, nem lehetett igazán készülni a megmérettetésre. Ezért döntöttek úgy, hogy azoknak, akik nem érzik magukat kellőképpen edzettnek, vagy akiknek mindig is soknak tűnt az 5200 méter, kiírják a Lidl Balaton-átúszás féltávú próbáját.

A féltáv mezőnye a célból, a balatonboglári Platán standról indul, a résztvevők beúsznak 1300 métert, majd visszafordulnak és azonos pályán érnek célba a Révfülöpről átúszókkal.

Az úszók biztonságára a mintegy 130 vitorlásból, 7 kishajóból és 4 motorcsónakból álló úszófolyosó mellett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szakemberei ügyelnek.

Az augusztus 1-jén sorra kerülő átúszás mindkét távjára az előzetes jelentkezés július 15-én indul.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Böröczky Bulcsú)

Még több cikk a Balaton-átúszásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top