nlc.hu
Szabadidő

A legnépszerűbb úti célok Magyarországon

Mutatjuk, melyek a legnépszerűbb úti célok Magyarországon

A legnépszerűbb belföldi úti cél Budapest, de azért akadnak meglepetések a leglátogatottabb helyek között.
Ideális úti célok Magyarországon

Tekintsünk most el attól, hogy Budapestre milyen sokan látogatnak el, hiszen a fővárosba nem csak turisztikai céllal járnak az emberek. Különben is, ez a nyár most más a járványnak köszönhetően, a belföldi úti célok is átalakulnak ennek köszönhetően, sokkal kevesebben mennek külföldre és inkább belföldi nyaralást választanak maguknak. A tavalyi lista alapján a következő falvakban, városokban várható még nagyobb forgalom idén – nem csoda, mindnek köze van a vízhez.

Cserszegtomaj

A Keszthelyi-hegység lábánál található Cserszegtomaj a turisták kedvence, egyrészt mert egy csendes és nyugodt falu, másrészt pedig 10 perc alatt elérhető a Balatontól. A környék is bővelkedik látnivalókban, így aki szeret mászkálni nyaralás közben, jól teszi, ha Cserszegtomajon választ szállást. Lehet ellátogatni Hévízre, vagy nagy kirándulásokat tenni a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, ráadásul a falu a cserszegi fűszeres bor hazája, így érdemes borkóstolóra is elmenni a nyaralás alatt.

Cserkeszőlő

Cserkeszőlő egyik különlegessége, hogy Magyarország legnaposabb részén fekszik, ezért egyértelmű, hogy a település egy vérbeli üdülőfalu, már csak azért is, mert itt találjuk az ország legmelegebb gyógyvízforrását is. Olyan hatásos az itteni gyógyvíz, hogy mozgásszervi, ízületi és nőgyógyászati problémák kezelésére is alkalmas. De természetesen nemcsak a gyógyulni vágyóknak ideális úti cél, hanem mindenkinek, aki szeretne a természet közelében nyugodt körülmények között pihenni.

Harkány

Harkányt a legtöbben a gyógyfürdője miatt keresik fel, pedig van ott bőven látnivaló a fürdőzésen kívül is. Rengeteget fejlődött a Tenkes-hegynél található kisváros az utóbbi években,ha erre jársz, ne hagyd ki például a Csodabogyó tanösvényt, amely a Máriagyűdi kegytemplom elől indul és a Tenkes-hegy csúcsa alatt álló kunyhóig vezet fel. Mindössze 2,5 km hosszú, úgyhogy nagyobb gyerekekkel is bátran vállalható túra.

Sárvár

Vas megyében járva a fő úti cél legyen Sárvár, főleg, ha szereted a történelmet, ugyanis Sárvár több mint 1000 éves történelme szinte kézzel fogható a városnézés során. Meg kell nézni a várat és a várparkot, el kell menni az arborétumba és sétálni egy nagyot a Csónakázó-tónál és a Vadkertben. Akik a bor szerelmesei, nem maradnak itt sem különleges borok nélkül, sok borpince vár arra, hogy megkóstoljuk a portékájukat.

Kiemelt kép: Unsplash

Utazz itthon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top