Szabadidő

Elhalasztják a Mulan, az új Star Wars és Avatar premierjét is

Amerikában nem látszik a koronavírus-járvány enyhülése, és ez a legnagyobb filmpremierekre is hatással van.

Három szuperprodukciójának premierjét is elhalasztja a Disney stúdió. Az új Avatar– és Star Wars-filmek bemutatója egy évvel tolódik, míg az élőszereplős Mulan, amit augusztus végén mutattak volna be, egyelőre teljesen lekerült a napirendről.

A vállalat az egyesült államokbeli koronavírusos esetek számának növekedésével és a világjárvány filmgyártásra gyakorolt hatásával indokolta döntését – írja a BBC híre alapján az MTI.

A Mulan bemutatóját korábban már módosítani kellett a mozik zárvatartása miatt. A mozitulajdonosok abban bíztak, hogy az élőszereplős Disney-film iránti érdeklődés behoz valamit a veszteségeikből. A BBC-nek nyilatkozó, meg nem nevezett szakértő szerint viszont a Mulan bemutatójára az egyre feszültebb amerikai–kínai viszony miatt egyébként sem most lett volna itt az ideális pillanat.

Mulan (forrás: Disney)

Mulan (forrás: Disney)

Az Avatar 2-t 2021-ről 2022 decemberére, a következő Star Wars-film premierjét 2023 decemberére halasztották. A Warner Bros. stúdió már a hét elején bejelentette, hogy meghatározatlan időre elhalasztja Christopher Nolan Tenet című filmjének premierjét.

A nagy amerikai moziláncok, a Cineworld és az AMC csütörtökön jelentették be, hogy legalább augusztus közepéig elhalasztják filmszínházaik újranyitását, amelyet július végére terveztek.

A koronavírus és a mozi:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top