nlc.hu
Szabadidő

Különleges szálláshelyek a világ körül

Unod a sima hotelszobákat? Íme a legkülönlegesebb szállások, amiktől elámulsz

Bár az utazás most szigorú keretek közé van szorítva, a bakancslistánkat bátran bővíthetjük egy-két különleges szállás lehetőséggel, hogy amikor majd lesz újra lehetőségünk utazni, akkor valami különlegesben legyen részünk. Jöjjön a szokatlan szálláshelyek listája:

Te is igazgatottan várod már az első utazásod? Mindig eltervezed, hogy milyen érdekes helyre látogatsz majd el a pároddal, vagy a családoddal, esetleg a barátaiddal? Unod már a sima és átlagos egy ágyból, egy kis éjjeli szekrényből, minibáról és tusolóból álló hotelszobákat? Nem vagy ezzel egyedül! Az átlagos hotelszobákat és apartmanokat már biztos, hogy te is kipróbáltad, így csak arra tudunk biztatni, hogy amikor legközelebb utazol, akkor próbálj ki valamilyen újdonságot. Például egy hobbitházat, vagy egy buborékházat közel az elefántokhoz.

Kalandozz a Gyűrűk ura világában

Természetközeli hobbitház Hollandiában Kép: Profimedia

Természetközeli hobbitház Hollandiában Kép: Profimedia

A Geversduin névre hallgató hobbitház mindössze harminc percre található Amszterdamtól. A hobbitház egy kis domboldalba épült, amit gyep és fű borít és egy négy tagú családot is vendégül tud látni. Az egyedi kis házikó teljesen komfortos, zuhanyzó és WC is található benne. A padlófűtés télen jó szolgálatot tesz, a konyhában főzhetünk, de egy nappali is a rendelkezésünkre áll a szobák mellett. Ha Gyűrűk ura rajongó vagy, akkor akár megpróbálhatod elolvasni a házikó falára írt tünde szavakat is. A kunyhó mellett számos tanösvény található, lehet pónikon túrázni, gyümölcsöt szedni és tábortűz vacsorákat tartani.

Karnyújtásnyira az elefántoktól

Ebből a buborékházból csodálhatod az elefántokat Fotó: Profimedia

Ebből a buborékházból csodálhatod az elefántokat Fotó: Profimedia

Ezek a 22 négyzetméteres buborékházak Észak- Thaiföldön bérelhetők ki. A facölöpökre épített házak folyamatos kilátást nyújtanak az Anantara Elefánt Rezervátumra, ahol az állatok szabadon, mégis védelemben élhetnek. A házikóból éjjel a dzsungel csillagos egét figyelheted. Ugye mennyire jó lehet ennyire közel lenni a természethez egy mindennel felszerelt házban?

A legjobb északi fény lelőhely

Északi fény csodáló medence, és nyitott tetejű faház Izlandon - Fotó: Profimedia

Északi fény csodáló medence, és nyitott tetejű faház Izlandon – Fotó: Profimedia

Az üvegmennyezetű kis házikó lehetővé teszi, hogy a lakói úgy aludjanak el, hogy bámulják a csodálatos északi fényt. Az Izlandon található vendégház egy fjord mellett várja a látogatókat, és teljesen átlátszó tetővel rendelkezik. Az üvegházban természetes vannak sötétítőfüggönyök, ha nem szeretnéd élvezi a hajnalig tartó nyári északi estéket. A ház mellé „jár” egy melegvizes kis medence is, amibe a földből feltörő forró víz szolgáltatja esténként az ellazulást.

Téged is vár a privát környezetbarát sziget

Ezen a környezetbarát privát szigeten sokáig éldegélnénk - Fotó: Profimedia

Ezen a környezetbarát privát szigeten sokáig éldegélnénk – Fotó: Profimedia

Ha már álmodozunk, akkor álmodozzunk nagyot! Egy privát szigeten való pihenés mindenki bakancslistáján ott van! Ez a lenyűgöző korallzátonyokba merített trópusi sziget Florida Keys-ben található, elég busás ára van, de bármikor kibérelhető. A szél és napelemek által üzemeltetett fényűző szigeten minden megtalálható, ami a pihenéshez kell. Az 1980-ban épült 5000 négyzetláb hosszú otthonban van egy szórakoztató központ, hatalmas előszoba a vendégek fogadására, és egy különálló vendégház is, ha többen utaznátok ide kikapcsolódni.

Hajtsd álomra a fejed a lombok között

Thaiföldön a lombkorongák között medencézhetsz - Fotó:Profimedia

Thaiföldön a lombkorongák között medencézhetsz – Fotó:Profimedia

Keemalában Phukettől (Thaiföld emblematikus szigete) nem messze található ez az üdülőhely, ahol 38 szoba / ház várja a pihenni vágyókat. A szobák a Phuket nyugati partján fekvő Kamala-öbölre nézek, és szinte mindegyikben saját medencéből élvezhetjük a csodás naplementét, miközben a fák felett lebegünk. Kipróbálnád igaz?

Még több különleges szálláshely az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top