Szabadidő

Mundruczó Kornél az első angol nyelvű filmjével indul a Velencei Filmfesztiválon

Shia LaBeouf és Vanessa Kirby főszereplésével forgatott angol nyelvű filmet Mundruczó Kornél. A Pieces of a Woman bekerült a szeptemberi Velencei Filmfesztivál versenyprogramjába.

Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmje egy tragikus otthonszülés következményeit mutatja be, és ez a rendező első angol nyelvű, külföldi gyártású nagyjátékfilmes munkája. Shia LaBeouf és Vanessa Kirby mellett a további szerepekben olyan színészek láthatók, mint az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Schleizinger, Benny Safdie és Sarah Snook.

Jelenetfotó a Pieces of a Woman című Mundruczó Kornél filmből

Jelenetfotó a Pieces of a Woman című Mundruczó Kornél filmből

A Bostonban játszódó történet a Mundruczó Kornél és Wéber Kata alkotópáros eddigi legszemélyesebb munkája, ami egy család gyászát mutatja be, és egy nőt, aki képessé válik a továbblépésre. A film forgatókönyve Wéber Kata munkája. A Pieces of a Woman című film az amerikai-kanadai Bron Studios gyártásában a hazai Proton Cinema (Petrányi Viktória Executive Producer) közreműködésével készült. A filmet a kanadai Montreálban forgatták, ahol egy dal erejéig az Arcade Fire együttes is csatlakozott a filmesekhez. A tervek szerint a film hamarosan hazánkban is mozikba kerülhet. Mundruczó mozija mellett egy másik magyar film, Horvát Lili munkája, a Felkészülés egy meghatározatlan ideig tartó együttlétre is látható lesz Velencében a Venice Days szekcióban.

Olvasnál még a Velencei Filmfesztiválról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top