Szabadidő

Megmenekült a 7 süntestvér, fűkasza ölte meg az anyjukat

Nem tágítottak a halott anyjuk mellől. Óriási szerencséjük volt, hogy rájuk találtak.
sün

Hét süntestvért mentettek meg a szakemberek, miután az anyjukat fűkaszával megölték – számolt be a Tények. A kis sünik napokig sírtak a halott anyjuk mellett. Már nagyon éhesek voltak, több napja nem ettek. Közben már rájuk szálltak a legyek is. Hatalmas szerencséjük volt, hogy rájuk találtak, segítség nélkül elpusztultak volna.

A 7 süntestvér életéért sokat küzdöttek a Mályi Természetvédelmi Egyesület munkatársai, borzasztó állapotban találták meg a kisállatokat. “Először megfürdettük őket, kaptak egy kis folyadékutánpótlást, utána megkezdtük a táplálásukat. Most már szép, egészséges sünik. Amikor bekerültek, még cumiztatni kellett őket, éppen hogy kinyílt a szemük, picik voltak. Most már maguktól esznek” – mondta el Lehoczky Krisztián, a Mályi Természetvédelmi Egyesület elnöke.

A kicsi süniket most mesterségesen nevelik, amíg elérik az elengedésükhöz ideális 400-500 grammos súlyt. A gondozóik – akik Csukás István emlékére az egyik művében szereplő állatokról nevezték el (Sün Aladár, Sün Piroska, Sün Adorján, Sün Dorottya, Sün Demeter, Sün Tihamér és a legkisebb: Sün Balázs) a mentett süniket – azt tervezik, hogy egy nyugodt, csendes környéken engedik vissza őket a természetbe.

Kiemelt kép: Tények – videó

Még több cuki süni az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top