Szabadidő

Szerdán is másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadások miatt 

Több helyen átmeneti szélroham és jégeső is előfordulhat.
Szerdán is másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadások miatt 

Több déli járásra ismét másodfokú riasztásokat adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a nap folyamán további másodfokú riasztások várhatók Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye területén. Szintén a felhőszakadás veszélye miatt van elsőfokú figyelmeztetés érvényben Békés és Zala megyében.

A zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: szerdán a zivatarokat egyre inkább felhőszakadás kíséri (jellemzően 20-40 milliméter között eshet rövid idő alatt, de délnyugaton akár 40-50 milliméternél is több); átmeneti szélroham és jégeső is előfordulhat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja szerint a Balaton nyugati medencéjénél továbbra is másodfokú viharjelzés van érvényben. Ilyenkor fennáll a magas és hosszú hullámok veszélye, a láthatóság csökken, csónak és vitorlás egyáltalán nem közlekedhet a vízen. A Balaton többi részén, valamint a Fertő-tónál és a Tisza-tónál elsőfokú a viharjelzés.

(MTI)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top