nlc.hu
Szabadidő

Pár fotó miatt megrongálta a híres szobrot

Pár fotó kedvéért megrongálta a több mint 200 éves szobrot a turista

Egy osztrák férfi ráfeküdt Antonio Canova egyik leghíresebb szobrára néhány fotó kedvéért, de közben megrongálta az alkotást.
Antonio Canova szobra, a Paolina Borghese

Megtalálta az olasz rendőrség azt az osztrák turistát, aki a hétvégén megrongálta Antonio Canova egyik leghíresebb szobrát, a Paolina Borghese mint győzedelmes Vénusz című alkotást a Treviso közelében található Possagno Gipsoteca múzeumban – írja az olasz ANSA hírügynökség.

A biztonsági kamera felvételén látszik, ahogy az 50 év körüli férfi lefeküdt a nőalak mellé, hogy néhány fotó kedvéért pózoljon. Amikor felállt, megcsúszott, és megrongálta a szobrot, és mintha mi sem történt volna, továbbsétált, senkinek sem szólt az esetről.

A rendőrök úgy akadtak a szoborrongáló nyomára, hogy a koronavírus-járvány miatt rögzítik az online jegyvásárlók adatait. Így jutottak el először egy nőhöz, aki a jegyeket vásárolta, és kiderült, hogy a férfi felesége.

A férfi elismerte a tettét, és azt mondta, kifizeti a kárt.

(Kiemelt kép: Wikipedia)

Még több szoborrongálás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top