Szabadidő

Csodálatos ásványok és drágakövek a Mátrában

Mátraszentimrén van egy nagyon különleges hely.

Mátraszentimrére látogatott el partnerével az Útitárs Caféblog szerzője, konkrét úticéllal. Át is adjuk neki a szót: 

Mivel mindketten rajongunk az ásványokért, a Mátra Ásványház kiállításának megtekintése volt tervben. Szerencsénk volt, mert rajtunk kívül éppen nem volt senki, így miután megvettük a jelképesnek mondható belépőt (felnőtteknek 700 forint), a hölgy nagyon kedvesen körbevezetett minket a három teremben, és gyorsan elmesélt néhány érdekességet, amíg nem jött más érdeklődő is. Utána mi még szétnéztünk alaposabban is, és be kell valljam, sokkal jobb volt, mint amire számítottunk.

Ásványok a Mátra Ásványházból

Ásványok a Mátra Ásványházból (fotó: Útitárs Caféblog)

Valamiért azt hittük, ez egy kisebb gyűjtemény, de a 3 teremben, közel 150 négyzetméteren több mint ezer ásvány és csiszolatlan drágakő látható, mellettük pedig még fosszíliák is helyet kaptak. Több közülük a Mátrában is fellelhető ásvány, és sokat maga a tulaj talált.

A poszt folytatását, benne a kiállítás legérdekesebb részéről szóló beszámolóval, az Útitárs Caféblogon lehet elolvasni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top