nlc.hu
Szabadidő

Gyönyörű nyakláncokat készít a 96 éves indián nagymama

Megőrül a net a 96 éves indián nagymama nyakláncaiért

Az 96 éves navajo indián asszony nyakláncai annyira népszerűek, hogy pillanatok alatt elkapkodják őket a netes vásárlók.
Anette Bilagody

A 96 éves Anette Bilagody egész életében szőtteseket készített és gyöngyöket fűzött, de a navahó indián asszony mostanra szinte sztár lett a közösségi oldalaknak köszönhetően.

A Phoenixben élő idős nő munkáit azután fedezte fel a világ, hogy unokája, Attiya Bennett segített neki, hogy az interneten értékesítse a kézzel készített ékszereit. Amikor tavaly novemberben kiposztolta az első fotót a nagymama káprázatos gyöngysorairól, fél óra sem telt el, és mindet megvették.

Nem sokkal később egy újabb adag nyakláncot, fülbevalót, gyöngyből készül egyéb ékszert kezdtek kiárusítani, amelyek több mint ezer dollárt, csaknem 300 ezer forintot hoztak a konyhára. Anette még soha életében nem látott ennyi pénzt egyben. Így örült az első eladásból kapott bevételnek:

A navajo nagymama nagyon hálás a vásárlóinak, követői pedig nem csak az ékszereket imádják, azt is szeretik, hogy az asszony navajo nyelven beszél az unokájával, és az indián kultúra iránt is érdeklődnek. És ahogy Anette példája mutatja, az internet óriási lehetőséget jelent a kis, független művészeknek, alkotóknak.

(Upworthy)

(Kiemelt kép: Instagram/teebeebeads)

Még több gyöngyfűzés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top