nlc.hu
Szabadidő
Autista kisfiút és családját szállítottak le egy repülőről

Autista kisfiút és családját szállítottak le egy repülőről

Az amerikai járatokon senki nem utazhat maszk nélkül.

A 444 bökte ki a Business Insederen azt a hírt, hogy nem engedtek a repülővel felszállni egy houstoni anyát a két gyerekével az amerikai Southwest Airlines légitársaság munkatársai. A hároméves fiú autista, és nem volt hajlandó maszkot felvenni. Az anya elmondása szerint a gyerek nehezen viseli el, ha valami az arcához ér, mivel szenzoros integrációs zavarral küzd.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

A nő a texasi Midlandből utazott volna hazafelé egyéves lányával és a fiával, de leszállították őket a repülőről a maszkviselési előírások megszegése miatt. A légitársaság a koronavírus-járvány miatt minden utastól megköveteli a maszkviselést, és – ez alól nem ad egészségügyi mentességet sem.

Az anya megpróbálta feladni a gyerekre a maszkot a repülőn, de a gyerek toporzékolt, és nem engedte, hogy a maszk az arcához érjen. A repülő visszatért a beszállási kapuhoz, ahol a családnak le kellett szállnia.

Koronavírus és repülés: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top