Szabadidő

Oscar-díjas zeneszerző dolgozza fel a Netflix jellegzetes nyitóhangjait

A streaming-szolgáltató moziban bemutatott filmjeihez túl rövid az interneten használt jellegzetes hangeffekt.

Aki látott már bármit a Netflix kínálatából, az már hallotta a jellegzetes, alig pár másodperces hangot, amely a szolgáltató logójával egy időben hallható. Ez tökéletes a streaming-szolgálatáshoz, azonban a filmszínházakban vászonra kerülő filmekhez túlságosan rövid. Készült is már egy hosszabb változat – írja a Kreatív – ez azonban valószínűleg nem nyerte el a cégvezetés tetszését, mert most újra hozzányúltak a rövid szpothoz. 

Nem is akárkit kértek fel a két hangból álló nyitóeffekt átdolgozására, mint az Oscar-díjas Hans Zimmert, akinek a nevéhez olyan sikerfilmek zenei munkálatai fűződnek, mint a Rain Man, az Oroszlánkirály (ezért kapta meg a legnívósabb filmes elismerést), az Interstellar, az Inception vagy épp a Gladiátor. 

A Kreatív értesülései szerint Tanya Kumar, a Netflix arculatért felelős vezetőjer elárulta, hogy a zeneszerző 6-7 változatot készített, amely közül három került be a végső válogatásba. A lap úgy tudja, az alábbi tweetben szereplő verzió bizonyult a legjobbnak. 

Hans Zimmer egyébként már korábban is dolgozott a Netflixnek, ő komponálta ugyanis A korona című sorozat zenéjét is.

További cikkeink a film és a mozi világából:

Hans Zimmer dolgozza át a Netflix "főcímzenéjét"

Hans Zimmer neve egyet jelent a sikeres filmekkel (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top