nlc.hu
Szabadidő

Indiai orrszarvú érkezett a Szegedi Vadasparkba

A világ egyik leginkább veszélyeztetett állatfaja érkezett a Szegedi Vadasparkba

Egy fiatal indiai orrszarvú érkezett a Szegedi Vadasparkba, akit hamarosan a látogatók is megnézhetnek.

Megérkezett Csülök, az indiai orrszarvú a Szegedi Vadasparkba. A fiatal bika kedd reggel hagyhatta el a speciálisan kialakított szállítókonténert, és elfoglalta az orrszarvúházat, amely az elefántok érkezése óta a legjelentősebb fejlesztés a vadasparkban.

Csülök 2018 szeptemberében, született a Nyíregyházi Állatparkban, onnan érkezett most Szegedre. Az orrszarvút korábban sikeresen tréningezték a szállításhoz, ezért Csülök félelem nélkül ment be a konténerbe, és jól viselte a hosszabb, éjszakai utat.

Csülök, az indiai orrszarvú

Indiai orrszarvú érkezett a Szegedi Vadasparkba (Fotó: Szegedi Vadaspark)

Így érkezett meg Csülök, az indiai orrszarvú Szegedre:

Az ifjú orrszarvút a következő napokban az új környezetéhez szoktatják, augusztus 30-án pedig már a látogatók is megcsodálhatják a külső kifutójában.

Az indiai orrszarvú a világ egyik leginkább veszélyeztetett állata, ezért kiemelt fajnak számít az állatkertek világában. Száz éve még a kipusztulásától kellett tartani, trófeaként és a kínai hagyományos orvoslás céljából vadászták. Az aktív védelemnek köszönhetően ma már több mint kétezer egyed él a vadonban.

(Kiemelt kép: Szegedi Vadaspark)

Még több cuki orrszarvú az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top