nlc.hu
Szabadidő

Kötelező olvasmányok kvíz

Kvíz: felismered egy-egy idézet alapján a kötelező olvasmányokat?

Hiába szerettük vagy kevésbé kedveltük a kötelező olvasmányokat, az egészen biztos, hogy illik ismerni ezeket a szövegeket. Most mutatunk is egy kvízt, amely segítségével próbára teheted a műveltségedet.
ankovics Marcell Kossuth-díjas grafikusművész, rajzfilmrendező Az ember tragédiája című 1997-es animációs filmjének illusztrációja - Fotó: MTI

„Gyerekkönny hamar kicsordul, hamar fölszárad.” – Vajon melyik műből származik ez az idézet? Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig vagy Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című regényéből?

Az alábbi idézet pedig a Toldi vagy a János Vitéz című kötelező olvasmányokból származik? Vesd reám sugarát kökényszemeidnek,/ Gyere ki a vízből, hadd öleljelek meg;/Gyere ki a partra csak egy pillanatra,/Rácsókolom lelkem piros ajakadra!”

Ezekhez hasonló kérdésekkel találkozhatsz ide kattintva az Onlinekvízek kötelező olvasmányos, irodalmi tesztjében, ahol 8 kérdésre kell megadnod a jó választ.

Még több nagyszerű kvíz az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top