nlc.hu
Szabadidő

Orrszarvú bébi

Ma már boldogan szaladgál Mapimpi, az árva orrszarvúbébi – videó

Tüneményes, ahogy nagy boldogon szaladgál az árva kisrinó.

Mapimpi, a bébi orrszarvú 7 napos volt, amikor a rinocérosz árvaházba került árván. Egy pár órás alvás után az anyukáját kezdte szólongatni. Az első pár nap nagyon stresszes volt a kis rinocérosz számára, hiszen mindet elveszített az életben. Ám szerencsére Mapimpi hamar hozzászokott emberi gondozóihoz, és néhány nap elteltével már kereste is társaságukat. Ettől kezdve lelkileg is egyre jobban lett.

Ma már boldogan futkározik az árva orrszarvúbébi

Rinocérosz bébi. Fotó: The Rhino Orphanage / Facebook

Eleinte Mapimpi egyáltalán nem futkározott, mint a többi bébi orrszarvú, aztán egy kis edzés és nyaggatás után rájött, nem is olyan rossz odakint rohangászni. Végül annyira heves lett, hogy többször is elhasalt a földön. Mapimpi imád a saras vízben is fetrengeni.

A gondozók célja persze az, hogy a kis rinocérosz egyre függetlenebbé váljon az embertől, ezért más orrszarvúkkal is találkoznia kell, hogy fontos életleckéket vegyen tőlük.

A videóban nemcsak Mapimpi látható, de egy másik fehér, illetve egy fekete rinó is, akik annak ellenére kötöttek barátságot, hogy más fajhoz tartoznak, ráadásul a fekete orrszarvúk elég antiszociálisak.

When this orphaned baby rhino is so happy to be running, he wipes out 😍

Közzétette: The Dodo – 2020. augusztus 26., szerda

 

A rinocéroszokat úgy 4-5 évesen engedik szabadon, amikor már elég erősek ahhoz, hogy megvédjék magukat. Természetesen, ha az állatvédők úgy látják, hogy nem lennének biztonságban odakint a szabadban, akkor nem engedik el őket az árvaházból.

Ha kiütnéd a cukiságmérőt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top