nlc.hu
Szabadidő

Eperimádó macska

Imádja az epret ez a cica, legszívesebben a gyümölcsökkel alszik

Tudtad, hogy az eper is olyan pszichoaktív hatást gyakorolhat a macskáknál, mint a macskagyökér?

Egészen furcsa szenvedélye van Remusnak, a tízéves cirmos cicának, aki idén tavasszal érkezett Carly Coxhoz és családjához. A gazdi hamar észrevette, hogy a macska a szokásosnál többet kutat az élelmiszerek között. Eltartott egy ideig, míg rájött, hogy Remus érdeklősét egy doboz eper keltette fel.

Imádja az epret Remus, a cica

Imádja az epret Remus, a cica. Képünk csak illusztráció. Fotó: Unsplash

A nő megkérdezte állatorvos nővérét, odaadhatja-e az epret a cicának, amire az a válasz jött, hogy nyugodtan. Remust hihetetlen boldogság öntötte el.

Mielőtt beleszeretett volna az eperbe, rengeteget játszott játékaival, ám amint felfedezte a gyümölcsöt, a megszállottja lett. A gyümölcsöt nem eszi meg, csak játszik vele, pofozgatja a szemeket.

Meet Remus — a 10-year-old tabby with an unusual passion for fruit. When spring arrived this year, Carly Cox noticed...

Közzétette: view3d.tv – 2020. augusztus 25., kedd

 

Miközben a macskák nem szeretik az édes ízt, és nem igazán látják a piros színt, egyesek elmélete szerint az eper távoli rokona lehet a macskagyökérnek, és hasonló pszichoaktív hatást produkál a macskáknál.

Remus párnának is használja az epreket, amint fáradt lesz, rájuk hajtja a kis fejét. Gazdája nagyon örül, hogy ilyen könnyen boldoggá teheti az állatot.

(via)

Még több furcsa szokású cica

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top