Szabadidő

Így „dalolt” Nagy Ervin az SZFE-seknek a Televíziós Újságírók Díjátadóján – Videó

Till Attila és Nagy Ervin is kiállt az SZFE-n magukat elbarikádozó diákok mellett. Előbbi alig várja, hogy dolgozhasson ezzel a generációval, utóbbi pedig inspirálni szeretné őket. Ott voltunk mi is, érdemes megnézni a beszédeiket.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem ügye (az új kuratórium elvett szinte minden döntési jogot az egyetem által választott szenátustól) már messze nem marad meg az egyetem falain belül és annak környékén, és egyre látványosabb akciókkal, egyre többen hívják fel a figyelmet a problémára. A tegnap megrendezett Televíziós Újságírók Díjátadóján is ez történt, ahol a legjobb férfi műsorvezetőnek megválasztott Till Attila, valamint a legjobb színésznek választott Nagy Ervin állt ki köszönőbeszédében a diákok mellett.

Tilla felhívta a figyelmet arra, hogy a tüntetők nemcsak diákok, hanem ők is ennek a szakmának a részei, a szakma felelősséggel tartozik értük, és arra kérte a döntéshozókat, próbálják meg megérteni azt, amit a hallgatók kérnek.

Nagy Ervin pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy A Tanár című sorozatában eleve azt próbálja átadni a nézőknek és a diákoknak, hogy álljanak ki egymásért, álljanak ki a szabadságért, és álljanak ki a világ igazságtalanságai ellen, és az SZFE hallgatói most pontosan ezt csinálják. Nagy Ervin még egy „dalt” is előadott nekik, A Wall Street farkasából idézte meg Matthew McConaughey híres éttermi, mellveregetős dúdolását, amit mindenképp érdemes megnézni.

Ők mind kiálltak az SZFE mellett:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top