Szabadidő
Szponzorált tartalom

Nehezen megy a nyelvtanulás? Kezdj hozzá másképp! (x)

A legtöbbünk esetében a pénz vagy az idő hiánya az a tényező, ami miatt halogatjuk letenni a nyelvvizsgát, vagy ráncba szedni meglévő nyelvtudásunkat, esetleg belekezdeni a bakancslistás mandarin megtanulásába. Pedig vannak módszerek, sőt szoftverek, amelyek segítenek akár a felkészülésben, akár a tudás elmélyítésében, de még arra is tökéletesek, hogy letedd az alapokat, és nekiduráld magad a kezdő szintnek!

Az ingyenes nyelvtanuló és beszédkészség-fejlesztő alkalmazások nemcsak egy új nyelv elsajátításában nyújthatnak nagy segítséget, hanem a már meglévő, de elfelejtett, vagy passzív tudásodat is feleleveníthetik. Ezekkel szinte játék a tanulás, mert a grafikai- és látványviláguk éppúgy ösztönző, mint a hanghatások és a virtuális jutalmak.

Még hogy a tanulás nem játék?

A felnőttek éppúgy szeretnek játszva tanulni, mint a gyerekek. A nyelvtanuló appok pont erre alapoznak, és ügyes kis szókártyákkal, játékos tesztekkel fejlesztik a tudásod, miközben úgy ragad rád a tudás, hogy szinte észre sem veszed.

Ezek az alkalmazások izgalmas és változatos módját kínálják a tanulásnak, az előrehaladást pedig díjakkal jutalmazzák. Akár egy virtuális oklevélről vagy trófeáról legyen szó, a sikerélmény hatására nő az elköteleződés a szórakoztató, játékos tanulás iránt és nagyobb eséllyel szánsz majd rá némi időt mindennap.

 

 

Hogyan fejlesztenek a nyelvtanuló appok?

A nyelvtanuló appok összetett és egymásra épülő stratégiát használnak. Ennek segítségével valóban az alapoktól sajátíthatod el a kiválasztott nyelvet, vagy választhatod a haladó szintet is, ha tudásodat csak fel szeretnéd eleveníteni. Először természetesen a szókincs bővítése a cél, az egyszerű igeidőkkel és mondatokkal. Majd egyre szélesedik a spektrum. Virtuális tanulótársad mobil alkalmazással, és laptopon vagy táblagépen is veled lehet, ráadásul emlékeztetőt is küld, ha elhanyagolod a közös tanulást.

 

A legkedveltebb nyelvtanuló appok között szerepel a Busuu, a Duolingo és a Rosetta Stone is. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra igazán megfelelő tanulási módszert, akár több alkalmazást is kipróbálhatsz. Bátran kombináld a különböző appok kínálta lehetőségeket, hogy maximálisan kihasználd a bennük rejlő potenciált! Az appok használatára pedig ráerősíthetsz eredeti nyelvű sorozatnézéssel vagy híroldalak böngészésével, de kedvenc dalszövegeidet is lefordíthatod! Ugye, hogy máris megjött a kedved a nyelvtanuláshoz!?

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top