Szabadidő

Meghalt az internet egyik legrégebbi mémje

Több mint 15 éve tűnt fel először a különleges macska.

Az internet, mint tudjuk, két dologgal van tele: pornóval és cicás képekkel. Utóbbi kategóriából több online híresség, vagy, ha úgy tetszik, mémlegenda is kikerült, elég csak az örökké morcos Grumpy Catre vagy a dobozmániás Maru macskára gondolni.

Legalább ennyire ismert volt azonban Long Cat – illetve az egyszerűbb kereshetőség miatt Longcat –  a hosszú cica, amelynek halálhíréről vasárnap számolt be a Comicbook.com egy posztban. Ha a név nem ismerős, az alábbi fotók egyikével már bizonyára sokan találkoztak olvasóink közül.

A hosszú macskát Shiroinak hívták, amely japánul fehéret jelent, de Nobiko néven is emlegetik.. A cica szép kort ért meg, 18 éves korában érte ugyanis a halál. Internetes karrierje még 2004 végén, 2005 elején indult, amikor a fent, balra látható fotót gazdája feltöltötte a 2chan nevű online fórumra.

A macska gazdája – a weboldal értesülései szerint – hétvégén nagyon legyengült állapotban talált rá híres kedvencére, de sajnos már hiába vitte állatorvoshoz, néhány órával ezután a koros jószág jobblétre szenderült.

Meghalt az internet egyik legismertebbmém-macskája

Longcat több mint másfél évtizeden át volt az internet egyik legismertebb mémje (Fotó: Twitter)

A hosszú macskás mémek egyébként 2005–2007 között élték a virágkorukat, ebben az időszakban több száz Photoshop-alkotás készült Shiroiról, ahogy épp Godzilla ellen küzd, vagy épp, amin egészen a világűrig nyúlik a Földről.

GIF

Népszerűségét mutatja, hogy halálhírére közel százezren nyomtak már együttérző szívecskét, de közel 45 ezren meg is osztották a fenti twitteres posztot.

A Longcat mém további változatait a Know Your Meme gyűjtötte össze, érdemes tallózni a megboldogult jószág „munkásságában”.

További cikkeink macskákról, cicákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top