Szabadidő

Hatalmas vadmacska sétálgatott a Sajó árterén – videó

Méltóságteljesen, nyugodtan vonult a kidőlt fákon, majd egy csobbanás, és eltűnt a kamera elől.

Ritka pillanatokat rögzített a Sajó árterén a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kameracsapdája, nem sokkal az elmúlt napok erőteljes esőzése miatti árhullám érkezése előtt, egy jól megtermett vadmacska halad el méltóságteljesen a lencse előtt október 9-én a kora reggeli órákban, írja a Sokszínű Vidék.

A nemzeti park számos kameracsapdát üzemeltet, hogy nyomon tudják követni a nagyragadozókat, és a farkasok, szarvasok, vaddisznók, muflonok mellett előfordul, hogy vadmacskát is sikerül lencsevégre kapni. Érdekes, hogy míg mondjuk a csülkös vadak előszeretettel használják az ember által kialakított erdei utakat, addig a vadmacskákat inkább az érintetlenebb, sok esetben a kisebb vadcsapások közelében található és jellegzetesen kidőlt fák környékén tudják levideózni, írják.

A vadmacska 1974 óta védett és 2012 óta pedig fokozottan védett őshonos macskaféle ragadozó, pénzben kifejezett természetvédelmi értéke példányonként 250 ezer forint.

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Még több állatos paparrazifelvétel természetből:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top