Szabadidő

Halálos kalandpark-baleset: a kalandpark vezetője értetlenül áll a történtek előtt

A kidőlt fatörzsek közé zuhant a gimnazista, belehalt a súlyos koponyasérülésbe. A kalandpark vezetője megtörten nyilatkozott.
kalandpark

Legutóbb júliusban ellenőrizték azt a Vas megyei kalandparkot, ahol péntek délután tragikus baleset történt. A hatóságok akkor mindent rendben találtak – ezt nyilatkozta az RTL Híradónak a kalandpark ügyvezetője, Szőnye Péter, aki értetlenül áll a tragikus baleset előtt. „Megkaptuk a tanúsítványunkat, végezzük a folyamatos ellenőrzéseket, a szükség szerinti karbantartásokat. Nem volt jele annak, hogy az a fa kidőljön” – hangsúlyozta. Elmondása szerint megrendítette őt és kollégáit a tragédia; részvétüket fejezték ki a fiú családjának. 

A rendőrség büntetőeljárást indított halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

A Blikknek megtörten nyilatkoztak a kalandparkban szörnyethalt Zsigmond szülei, akik egyetlen gyermeküket vesztették el. „Hatalmas a fájdalom a szívünkben, még beszélni sem igazán tudok róla” – mondta a gyászoló apa. 

A Ripost úgy értesült, a 16 éves fiú valóságos zseni volt, mindenki szorgos, nagyon jó tanulónak ismerte. Már 5 évesen már korcsolyázni tanult, de ugyanekkor, óvodásként már sakkversenyekre is járt. Sőt az elmúlt években a Zrínyi Ilona matematikaversenyen és a KÖMÁL matematikai és fizikai pontversenyein is részt vett.

Mint arról beszámoltunk, egy 15 éves keszthelyi gimnazista szörnyethalt, amikor kidőlt két fa, és leszakadt a kötélpálya, amin barátaival játszott. A fiú osztálykiránduláson vett részt, osztálytársaival pszichológus foglalkozik.

Magyarországon egyébként 73 hasonló kalandpálya működik.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top