Szabadidő

Ebben a gimiben nem csak a matek, de a kerékcsere is tananyag érettségi előtt

Az ausztrál gimnázium minden tanulóját az életre igyekszik felkészíteni.

Kerékcsere, olajnyomás, guminyomás – csak néhány azok közül a praktikus, és a való életben is igencsak hasznos tudásanyagok közül, amit a Sydney-i székhelyű Stella Maris Gimnázium tanulói még az érettségi előtt elsajátíthatnak. A különleges képzésanyaggal az ausztrál gimnázium vezetésének az a célja, hogy tanulóik sokkal önállóbbak és magabiztosabbak legyenek majd az érettségi után is.

A kerékcsere is kötelező tananyag ebben a gimiben.

A kerékcsere is kötelező tananyag ebben a gimiben. Kép forrása: Stella Maris College

A főleg 11. osztályos lányokból álló tanulócsoport képzését egyébként egy Galmatic nevű cég végzi, aminek a Bored Panda cikke szerint évente több mint 100 ezer tanulója van. A cég legfőbb célja az, hogy a hasznos tudás megszerzésével a fiatalok otthonosabban érezzék magukat a volán mögött; hogy magabiztosabbak sofőrök legyenek. „Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a tanulóink megtanulják, hogyan cseréljenek kereket, vagy ellenőrizzék a guminyomást, egyrészt, hogy ne szoruljanak mások segítségére, másrészt, mert ha figyelmen kívül hagyják, ezekből komoly baj is lehet. 

A képzés célja, hogy a hallgatók magabiztosabbak legyenek az élet minden területén.

A képzés célja, hogy a hallgatók magabiztosabbak legyenek az élet minden területén. Kép forrása: Stella Maris College

Te mit szólsz ahhoz, hogy Ausztráliában iskolában tanítják többek között a kerékcserét? Írd meg a véleményedet kommentben!

Olvass még több különleges iskoláról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top