Szabadidő

Új rekord: már nem a Despacito minden idők legnézettebb YouTube-videója

Több mint hétmillárd megtekintés, ez aztán nem semmi teljesítmény.

Több mint hétmilliárd alkalommal tekintették meg négy év leforgása alatt azt a videoklipet, ami letaszította a trónról az eddigi csúcstartót, vagyis Luis Fonsi és Daddy Yankee 2017-es gigaslágerét, a Despacitót. Hogy melyik ez a dal? Hát, a Baby Shark. A mindössze 1 perc 21 másodperces dal,  amiben a hagyományos családmodellt cápákkal illusztrálják, először Délkelet-Ázsiát hódította meg, de aztán az amerikai és európai slágerlistákon is szépen szerepelt, írja a hvg.

A 7,04 milliárd megtekintés nagyon szép teljesítmény, de azért valljuk be, felnőttként teljesen más élményt jelent meghallgatni ezt a dalt, mint gyerekként. Íme egy példa: 2020 októberében egy oklahomai börtön három dolgozóját vádoltak meg kegyetlenkedéssel, miután a gyanú szerint megbilincselték a rabokat, és arra kényszerítették őket, hogy két órán keresztül hallgassák a Baby Sharkot. Az ügyész szerint a dal ismétlése érzelmi stresszt és szenvedést okozott a raboknak.

Fotó: Gabby Jones/Bloomberg via Getty Images

Fotó: Gabby Jones/Bloomberg via Getty Images

Még több Youtube-rekord:

Új rekord a Youtube-on: 82,4 millióan nézték meg egy nap alatt ezt a slágert

Ariana Grande videója megdöntötte a YouTube-rekordot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top